korte inleiding Vietnam
Door: Arjen
Blijf op de hoogte en volg Arjen
22 Juni 2005 | Vietnam, Hanoi
Dingen kunnen snel gaan hier...
Toen ik aan kwam met het vliegtuig hing er heel veel rook over het land. Toen ik buiten kwam stonk het ook naar rook en was het nog warmer dan in Bangkok. Een goed begin zou je zeggen... De rook bleek van de rijst velden te komen waar hier en daar stapels rotzooi in de fik stonden. Eenmaal aangekomen in Hanoi bleken er nog meer brommers te rijden dan in Bangkok. en daar stond ik dan wachtend aan de kant van de weg om aan de overkant te komen... je kunt wachten tot je erbij neer valt maar het is een onafgebrokewn stroom brommers. Wat blijkt: je begint gewoon te lopen ( je dood tegemoet denk je!) maar alsof je de zee in tweeen deelt (wie deed dat ook alweer...?) kom je naar de overkant. Iedereen doet het hier en het werkt, het vergt wel wat moed maar dan ben je er zo.
Verder heb ik iets gegeten... ik zou echt niet weten wat het was. Het leek op een tortilla maar dan met een soort plastic pannekoek en minstens een heel bos aan bladeren ertussen. en het smaakte wel ok geloof ik. Ik heb nog geen vietnamese loempia gezien! Morgen ga ik naar Halong bay waar prachtige rots formatie uit de zee steken... ik ben benieuwd. verder verkeer ik nog steeds in goede staat, alhoewel dat zweten wel wat kilootjes scheelt.
Als iemand trouwens specifieke vragen heeft... laat maar weten, ik zal een antwoord sturen. Het probleem is namelijk dat ik vergeet wat ik ook al weer wilde vertellen als ik eenmaal achter het scherm zit. er komt hier zoveel op me af!
groet aan iedereen
22 Juni 2005 - 10:47
Jelmer:
aha..ben je dus met de dure variant gegaan, heb je trouwens voor je weg ging alle anti mug spuiten gehaald en dat je geen zuchtkoorts krijgt, en geel aan loopt..spaans gaat stotteren en de ontlasting langs de binnenkant van je bovenbeen naar beneden stroomd.of had je die allemaal nog? hier gaat het vandaag waarschijnlijk onweren..niet zo erg..verder lijkt het alsof ik ook een soort van vakantie vier, terwijl ik die nog niet heb, omdat ik gewoon geen ruk weet uit te voeren, zeer onbevredigend als je eigenlijk een mega achtersprong hebt..nou ja belangrijker zaken in het leven om je druk over te maken..liefs -
22 Juni 2005 - 11:24
Jan Jacob:
Wat leuk om je zo te volgen. Ik wil wel graag eens afspreken bij terugkomst. Een mini-familiedag misschien? Neem je dan weer de foto's mee? Oppassen hoeft hier allang niet meer. Ze hebben hier nu zelf allerlei oppasadressen. Geniet ervan en hartelijke groet van ons allemaal. -
22 Juni 2005 - 13:49
Ole:
Ha Arjen, je hebt het aardig geregeld. Ik vind het erg leuk om je te volgen. Zit je niet altijd in internetcafees, ontmoet je ook mensen (inheemse(n)) persoonlijk?
Hoe en waar regel je je overnachting? Allemaal vragen; lekker wegzijn en toch je 'peergroup' vasthouden: tijden veranderen. Heel veel nieuwe indrukken en avonturen,het is je gegund. Liefs! -
22 Juni 2005 - 13:57
Bas, Ria, Wytse:
Beter bladeren eten dan vlees, want voor je het weet eet je een Vietnamees (he, grapje van Ria). Beetje naief trouwens, Vietnamese loempia's koop je alleen aan de Scheveningse haven.
Over Scheveningen gesproken, met welke taal kan je uit de voeten? Hoe was de grenscontrole van een 'democratisch' naar een 'communistisch' land? Kan je voor Wytse niet een brommertje meenemen?
Nou genoeg ongein, Groetjes uit het bloedhete (32gr) Belgie. -
22 Juni 2005 - 20:38
Ruben:
Hey Ar!
Leuk te horen dat je bent aangekomen in Vietnam, als ik het zo hoor lijkt het precies op de plaatjes en verhalen in mijn schoolboeken. Het lijkt me erg interessant daar omdat ik de oorlog in Vietnam als examenonderwerp heb gehad... bah, dat klinkt verkeerd, nu nog over school praten. Bedankt voor je mailtje nog! Was leuk wat van je te horen. Maar het lijkt mij dus heel leuk daar eens heen te gaan, zowiezo is het leven daar heel anders dan in Europa of Amerika of niet? Ik vind het leuk dat je het zo bij houdt op deze site, ziet er goed uit! Ik hoop snel weer wat te lezen, veel liefs, Ruben -
23 Juni 2005 - 21:33
Jan Jacob:
Ik mis wel foto's in het "fotoboek". Graag en veel! Net als de bevolking blijkbaar.
groe(n)ten maar weer -
25 Juni 2005 - 16:26
Daan En Anouschka (die Andere Hollandse 'vietnamez:
Haai Arjen, je zit nu waarschijnlijk op de zeer aangename soft-matras A/C eersteklas trein naar Sapa, en wilden je vanaf de thuisbasis Hanoi een hele gezellig reis toewensen (zal wel lukken met het israelische/amerikaanse/canadese trio!!). Leuk je ontmoet te hebben, en see you around,xx -
30 Juni 2005 - 08:02
Fenje:
he die arjen,
wat enig om je maar steeds op internet tegen te komen.
en dan nu in vietnam, goodmorning vieeeetnam!
ik wil alles weten over na die oorlog, heb ik nog flink tegen geprotesteerd.
menner de president, welterusten.
afijn dat was voor jou tijd.
hou je taai en schrijf....
ik vind het allemaal psachtig.
tot de volgende lees sessie.
trouwens ook leuk om al die andere 'familie'tegen te komen hier.
groet fenje