ken je die mop van... - Reisverslag uit Longyearbyen, Spitsbergen van Arjen Ouden - WaarBenJij.nu ken je die mop van... - Reisverslag uit Longyearbyen, Spitsbergen van Arjen Ouden - WaarBenJij.nu

ken je die mop van...

Door: Arjen

Blijf op de hoogte en volg Arjen

15 April 2007 | Spitsbergen, Longyearbyen

Ken je die mop van Arjen en Sienke die naar een cabin gingen...?

ze gingen niet!

Tja het is inmiddels zo lang geleden dat ik wat heb geschreven... Ik begreep dat mensen inmiddels begonnen te denken dat ik door een ijsbeer tegrazen was genomen. Maar niets is minder maar, ik ben nog altijd in blakende gezondheid.

waar te beginnen? bij het eind dan vertel ik in omgekeerde chronologie.

Afgelopen weekend stond een trip naar een cabin hier 60 km vandaan op de planning. Deze kun je boeken (is van de studenten organisatie hier) en met een beetje geluk kun je er met het vliegtuig naartoe (er is een mijn in de buurt waar de mijnwerkers naar toe vliegen), en dat is nog gratis ook. Stonden we hier vrijdag helemaal klaar om opgepikt te worden...blijkt onze vlucht gecancelled te zijn en hebben ze ons de hele dag geprobeerd te bereiken dat we een vlucht eerder moesten nemen! Nou dat ging dus mooi niet door. Helaas, volgende keer beter.

Aan het begin van vorige week zijn we op een hondenslee toer geweest. Dit was een hele ervaring. Als je denkt aan zo'n toer denk je voral aan een romantische setting met die trouwe viervoetters die je oneindig door het landschap voorttrekken... Wat ze er niet bij vertellen is dat die beesten zodra ze beginnen te rennen gaan schijten als varkens!(ze eten vooral zeehond hier) Aangezien een van de 2 mensen per slee voorop in een dekentje zit bevindt deze zich met zn neus op, euh nou laten we zeggen stank hoogte! Maar los van dit ongemak was het echt fantastisch. De honden zijn heel lief en vonden het heerlijk om zich de longen uit het lijf te rennen. Echt super.

De week daarvoor hadden we een week lang paas vakantie nadat we het 1e vak hadden afgesloten met een tentamen. In die week zijn we met een aantal anderen op sneeuwscooters naar een Russische nederzetting geweest hier 40 km vandaan. Een wereld van verschil, geweldig. Men spreekt russisch en niets dan russisch, men betaalt in roebel, de tijd is die van Moscow maar heeft ook stil gestaan! De gebouwen, de mensen de vrachtwagens alles komt regelrecht uit een James bond film uit de tijd van de koude oorlog. zie

www.arjen-van-den-ouden.hyves.nl

voor een filmpje! echt een aanrader!
Het mooiste was, toen een van de sneeuwscooters kapot ging de mensen zo behulpzaam waren dat er een man 3 uur onder heeft gelegen om de vering te vervangen zodat we weer naar huis konden! Aan het einde vroeg hij niet eens om geld (dat hebben we hem natuurlijk wel gegeven).

Dit is in vogelvlucht een update van hoe zaken ervoor staan. Verder zijn we blij met onze gordijnen. Het is hier namelijk 24 uur per dag licht! Je kunt dus midden in de nacht gaan snowboarden, lekker rustig.

• 16 April 2007 - 08:07

Stephan:

Ej buur, klinkt goed allemaal hoor! Het enige wat hier koud is, zijn de biertjes op 't Neude :) Volgens mij is je kamer nog heel, en je post is geconfisceerd. Veel plezier nog, en tot over 4 weken!

• 16 April 2007 - 19:20

Annelieke:

Leuk weer iets van je te horen ips.. heb wel weer zin om je in je in real live te zien en te spreken!

• 16 April 2007 - 21:13

Marloes:

He Adrianus!

Klinkt allemaal geweldig! Ben jaloers, ookal is het hier inmiddels 29 graden en staan de terrasjes volop in bloei..... Zo'n sleehondentocht lijkt mij nog steeds geweldig, mij schrik je niet af met wat hondenstront!

Liefs van je buuf

• 25 April 2007 - 18:56

Sanne:

hai! ik had jullie gezien en gehoord! super leuk; via noorwegen toch nog es op nederlandse radio.. groetjes!

• 04 Mei 2007 - 14:45

Daan:

He, buren! Groeten uit het koude Spitsbergen!