werk en af en toe een dagje vrij - Reisverslag uit Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten van Arjen Ouden - WaarBenJij.nu werk en af en toe een dagje vrij - Reisverslag uit Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten van Arjen Ouden - WaarBenJij.nu

werk en af en toe een dagje vrij

Door: Arjen

Blijf op de hoogte en volg Arjen

29 Mei 2008 | Verenigde Arabische Emiraten, Abu Dhabi

Nou daar is dan de lang verwachte update! Het heeft even mogen duren maar nu heb ik dan eindelijk een laptop en wat tijd om een stukje te schrijven. Die laptop was me aan et begin van de periode hier al beloofd maar die heb ik pas gister mogen ontvangen. Het duurt hier (maar ook in Papendrecht) kennelijk allemaal wat langer. Ik heb nu iig wat meer tijd 's avonds om ook eens even een skype belletje te doen met deze of gene.
Het werk gaat hier allemaal wel zn gangetje. Ik heb het gevoel dat ik het meeste wel onder controle heb en dat wordt bevestigd van bovenaf. Afgelopen week heb ik met een duik team een koraal rif inspectie uitgvoerd. Helaas zat duiken er voor mij niet in... Strikte regels van het veleigheids departement.
Tegenwoordig heb ik 1 dag vrij in de week (hoera). Vandaag was zo'n dag. Ik heb de auto gepakt en maar eens het binnenland gaan verkennen. En vandaag heb ik dan eindelijk gezien wat ik sinds aankomst in dit land nog niet had gezien... echte woestijn duinen! Dus ik heb aardig wat foto's gemaakt. Soms wil je net even wat verder voor die ultieme foto... en ja dan moet je niet raar opkijken als je toyota corolla opeens in het zand blijft steken! Er lagen wel wat spulletjes in de buurt die ik onder de banden kon duwen maar het duurde net allemaal te lang. Toen kwam er een mooie rode landcruiser (4x4) aan met 2 hele vriendelijk arabieren en toen vloog ik er in een mum van tijd uit. Kan dat tenminste ook weer van de lijst... vast zitten in de woestijn.
Hebben jullie wel eens een volleybal wedstijd van het Nederlands vrouwen team meegemaakt? Ik iig niet tot 2 dagen terug. Echt waar in Abu Dhabi en het was ook nog eens de finale. Helaas hebben de dames de finale niet gewonnen maar ze waren toch nog wel in voor een babbeltje na afloop! Zo zie je maar, het is een kleine wereld.
Een week geleden ben ik op mijn vrije dag naar Dubai geweest. Sjonge jonge die stad is gewoon niet te beschrijven. Een gekken huis! Ik zal wat foto op de site zetten voor een indruk maar het echte Dubai is niet op de foto te zetten.
Ik hoop dat iedereen het naar zijn zin heeft en dat het weer in Nederland is draagbaarder is dan hier. Over 3,5 week ben ik trouwens al weer thuis dus de tijd vliegt voorbij hier.
groet uit de woestijn!

• 29 Mei 2008 - 15:16

Sienke:

Tijd vliegt inderdaad..gelukkig!
    Wauw, woestijn..en ondertussen zie ik de spitsbergen foto's voorbij zappen..is even een ander uiterste!
    Dikke kus

• 29 Mei 2008 - 15:49

Wytse:

YES eindelijk weer een update, super fijn om te horen dat je het daar naar je zin hebt! Hier is het een soort regenwoud:veel regen en warm! tot skypes!

groetjes en liefs,

Wytse

• 29 Mei 2008 - 17:49

Ria:

Waar blijven die foto's? Ook hier vliegt de tijd, hoor! Alleen met wat onstabieler weer. Heb je nu al eens "Abu Dabies"gegeten? Ik ben zo benieuwd naar de Arabische keuken? Drinken jullie soms ook gewoon Amstel en Heineken? of moet dat stiekem? Nieuwsgierig ben ik niet hoor, maar ik wil wel graag alles weten!
    liefs en tot schrijfs!
    je "mams".

• 29 Mei 2008 - 19:30

Nora:

Toevallig ook nog nooit een wedstrijd van het Nederlands dames team gezien, maar dan wel weer een clinic met hen gehad! Dus niet alleen een praatje met ze gemaakt maar ook getraind! Leuke verhalen, hou het onder controle en niet te snel zand erover hé...
    Grusse,
    Nora

• 30 Mei 2008 - 08:10

Lucy:

Wie gaat er nou met zo'n wagen de woestijn in?! Moesten die arabieren niet vreselijk lachen? Maar 't bewijs is geleverd hoor, al geloof ik niet dat jij in die villa gehuisvest bent, je hebt volgens mij die witte bak gewoon ergens neergezet...

• 30 Mei 2008 - 10:06

Oma En Opa:

Toevallig vanmorgen, dacht ik, hoe zou Arjen het maken en ja daar was hij.Wil je ons nog welkennen, als je terug bent.Geweldig om alles te zien. Liefs.

• 30 Mei 2008 - 18:40

Ole:

Ha Arjen, dat werd tijd jong. Leuk hoor die avonturen. Ziet er niet dramatisch uit hoor dat vastzitten. Kon je de achteruit niet vinden? Lukt het ook nog met de iphone denk je?
    liefs

• 31 Mei 2008 - 14:10

Veronique:

HaHaHa!!! Heb je tenminste nog iets gehad aan de G4 challenge!!! Ik heb de nieuwe inschrijfformulieren al ingevuld....op naar de Internationale finales,doe jij ook weer mee!! Maar eerst nog ff "trainen" in de alpen: twee fiets"wedstrijden" en 1 adventure race van twee dagen in de franse alpen...Tot ergens in Augustus of zijn jij en Sienke dan alweer weg? Geniessen geh!

• 31 Mei 2008 - 15:40

Pieter:

Hey man, alles OK? Lekker in de sauna??! Mooi avontuur in de woestijn, klinkt goed! Jammer dat je niet mocht duiken... wel snorkelen?
    Hier alles goed; werk begint goed te wennen en heb het naar mn zin. Verder aardig druk met allerlei feestjes, uitjes ed :-)
    Werk ze nog ff en zie je gauw; 29 juni is de EK finale en ben ik jarig dus reden voor een feestje!

• 02 Juni 2008 - 19:44

Jan Jacob:

Wat??? Gaan we in spullen handelen? IPHONES? (ik heb een zwager: net terug uit Amerika met zo'n ding en ... hij doet het hier inderdaad ook na wat "rommelen"!)Het moet toch niet gekker worden. denk aan de douane en de btw. Maar ik ben op zoek naar een mooie, vooral goedkope, Nikonlens ... Kan Dat ook geregeld worden? voor leuke shotjes in de Alpen. Verder hoef ik niet ... Een fiets heb ik al. Hoe het met je gaat kan ik lezen ... Ik wens je veel plezier en ... probeer eens winterbanden?
    vriendelijke groet,
    van ons allemaal, Jan Jacob

• 07 Juni 2008 - 06:00

Fenje:

ja arjen, weer leuk om te lezen wat je uitspookt
    ze doen net alle hummers in de aanbieding in amerika, moet toch ook te regelen zijn?
    groet fenje

• 08 Juni 2008 - 21:08

Erwan:

Hey Arjen,

Jammer van het duiken zeg... Verder ziet het er goed uit allemaal, klinkt alsof je de zaken onder controle hebt! Ben zelf van laatse week juni en eerste week juli naar Bulgarije. Daarna maar even terrasje pakken toch!?

• 09 Juni 2008 - 19:11

Marianne:

Wat hoorde ik nou, al je volgend avontuur aan het regelen? Het ziet er allemaal goed uit, fijn om je snel weer te zien, gr. Marianne

• 10 Juni 2008 - 09:25

Bas:

heb je nog iets meegekregen van de voetbal?
    3-0 gewonnen van Italie. Ik ga voetbal weer leuk vinden!!