Kerst en oud en nieuw!

Door: Arjen

Blijf op de hoogte en volg Arjen

21 Januari 2009 | Argentinië, Córdoba

Toen we vertrokken vanuit Nederland wisten we al dat we kerst en oud en nieuw in Cordoba, Argentinie zouden vieren... Een vriendin van Sienke uit Nederland, Catalina, is half argentijns en is sinds december 2008 (net voor dat wij kwamen dus) weer bij haar familie gaan wonen in Argentinie. Wij waren van harte uitgenodigd om bij hun kerst en oud en nieuw te vieren. Dit was ook een van de redenen waarom we lekker rustig aan konden reizen in Argentinie.
Het was een soort pause in het midden van de reis.
We zijn er in totaal 10 dagen geweest en hebben er van begin tot eind van genoten.
Aan het begin werd ons verteld dat we ons thuis moesten voelen en dat hebben we ook gedaan! Sien mocht haar mooie kleren weer eens aan en een mak-upje op en ik deed weer eens gel in mijn haar en heb me weer eens geschoren. Verder was de dag indeling niet gebaseerd op wat voor moois we die dag wilden bezichtigen of wat voor toer we gingen doen maar ging het z´n alledaagse gang.
Het gezin heeft lange tijd in Nederland gewoond en zijn 12 jaar geleden weer naar Argentinie vertrokken. Er werd gedurende de dag dus in het Spaans, Nederlands en Engels gecommuniceerd, echt heel grappig. Als wij of zij er in een taal niet uitkwamen dan vulden we aan in een andere!

Kerst viert men iets anders dan in Nederland... Op kerst avond hebben we heerlijk gegeten (om een uur of 23:00 begonnen, zoals gebruikelijk in Argentinie in het algemeen). Toen we om 12:00 uur klaar waren met eten werd de champagne erbij gehaald, vloog in de hele stad het vuurwerk de lucht in en werd er meteen gedanst op de ritmische quarteto muziek. Nadat de nodige flessen geledigd waren werden er meer flessen onder de arm genomen en vertrokken we met het gezin naar de nicht van Catalina´s vader, wat verdere familie dus. Bij een enorm huis aangekomen bleken daar toch al gauw 50 andere familieleden aanwezig te zijn, ook met vuurwerk en champagne. Als je dacht dacht dat het dan klaar is... nee, daarna (uur of 4 ´s nachts) gaat de jeugd (waar ik me zelf nog steeds toe reken gelukkig) nog op stap tot ... ik weet het niet meer. De eerste kertdag die daar op volgt is netjes gezegd om uit te rusten. De tweede kerstdag bestaat hier niet.

Zo hebben we daar onze dagen gevuld en het was voorbij voordat we het wisten... Het was fantatisch!

Maar nu, een nieuw jaar, het begin van het 2e gedeelte van onze reis, op naar het avontuur!

• 21 Januari 2009 - 19:55

Rena:

Hej schatjes!
    We missen jullie wel hoor. 16 Februari lever ik mijn scriptie in, jaja gaat het er toch eindelijk van komen. Verder alles goed hier. Nora wordt super groot en is grappig en lief. Heel veel plezier nog, dikke kus.

• 21 Januari 2009 - 21:27

Nora:

Hi!Ik ben zeker grappig en lief :) super groot is nog even afhankelijk van hoe je het bekijkt...
    Leuk om weer iets te horen. Jullie vermaken je daar prima. Ik ga gauw door naar het volgende bericht. Tot later!

Nora